Aanschaf van een kitten

De aanschaf
Een kitten aanschaffen is niet zo maar iets wat je even doet.
Je moet er echt goed over na denken, want het is een dier van vlees en bloed en zo'n dier kan wel een leeftijd van 20 jaar krijgen.
Dus koop nooit iets in een opvlieging, maar denk er goed over na.
Je moet er altijd voor zijn, goede voeding geven, als ze ziek zijn naar de dierenarts gaan, en als je op vakantie gaat moet je opvang regelen.

Stamboom
Mijn kittens hebben natuurlijk een stamboom, maar er worden ook veel kittens aangeboden zonder stamboom, vraag je zelf dan eens af waarom ze zonder stamboom worden aangeboden. Vaak zijn het inteelt nestjes, nestjes die geboren zijn uit met erfelijke ziektes, verdachte lijnen, geen raszuivere nestjes of ze fokken de poezen zoveel per jaar.
Een stamboom krijg je niet zomaar. Je moet aangsloten zijn bij een vereniging en hun richtlijnen volgen.
Een stamboom is niet alleen voor het fokken of showen, je kunt ook op een stamboom de geschiedenis van de kat terug kijken.

Kosten
Sommige mensen vinden het duur voor een kat, maar als je kijkt wat een fokker aan geld en tijd kwijt is bij een nestje.
De meeste kosten zitten in het voer, dekgeld, testen, dierenarts en verzorging.

Gezondheid van een kitten
Als je een kitten koopt is hij door de fokker door de dierenarts 2 x ingeënt meerdere malen ontwormd en heeft een gezondheidsverklaring van de dierenarts gekregen. De kitten is gezond, mits er iets anders wordt verteld door de fokker.
De witte katers / poezen krijgen op aanvraag een bear test, Of ze volledig horen.
Ondanks al deze dingen, kun je er niet voor zorgen dat een kitten niet ziek wordt. Het is een levend wezen, en net als jij en ik worden ook ziek.

Fok / show / huisdier
Als je een kitten koopt, moet je aangeven waarom je die kitten wilt hebben, niet alle kittens zijn geschikt voor de fok of de show.
Of de fokker zet er een verbod op. Dat ze alleen als huisdier worden verkocht. Dat komt dan ook op het verkoopcontract te staan, en daar dien je je aan te houden.
Ook al wil je met een poes maar 1x een nestje hebben dat is ook fokken.

Conclusie
Als je na deze tekst lezen en een paar nachten goed geslapen toch een kitten wilt kopen, Koop alleen een kitten waar je een goed gevoel bij hebt, bij de fokkers en bij de kitten, dus ga niet zonder een goed gevoel een kitten kopen, omdat deze toevallig mooi is.
Dat geldt hetzelfde voor mij als fokker, mijn kittens gaan niet zomaar naar de eerste de beste koper, Er moet ook een goed gevoel naar de koper zijn. Want je kleintje gaat verhuizen waar je 13 weken voor gezorgd hebt en dat is niet niks.
Mijn kittens worden elke dag gewogen en dat wordt bijgehouden op een lijst, er worden elke week sowieso foto's gemaakt voor de nieuwe eigenaren om te zien hoe een katje groeit en toch veel veranderd.
Ze krijgen uitsluitend alleen topmerk voer, ze zijn kattenbak zindelijk en gezond mits er anders wordt bij verteld.
Ze groeien op in de huiskamer, en zijn kinderen en andere katten ook gewend.

Heeft u interesse in mijn kittens, neem dan gerust contact op en kom dan eens kijken, de koffie staat altijd klaar.
De kittens mogen pas na 4 a 5 weken bezoek ontvangen.
 
Wilt u een kitten reserveren dan vragen wij een aanbetaling van €200,-
De prijs voor een kitten bedraagt €1100,-
Voor Buitenland zijn is de prijs op aanvraag. Ze blijven dan tot ze 15 weken oud zijn en krijgen een Rabiës vaccinatie.
Voor fokkers gelden andere prijzen, Ook 1 nestje is fokken !